AI surrounds us

AI Blog

Issue #28
11/10/2023

LinkedIn στον πυρετό της ΑΙ

Ουδείς έξω από τον χορό και αναμένουμε όλο και περισσότερες εταιρείες να αρχίσουν να χορεύουν μαζί με την ΑΙ, εντάσσοντας την στα προϊόντα τους. Το αγαπητό LinkedIn, ανακοίνωσε πριν μερικές μέρες μια σειρά από AI-powered tools σχετικά με το recruiting και το marketing. Τα εργαλεία αυτά αξιοποιούν τα ΑΙ μοντέλα της OpenAI μιας και…Microsoft.

Ας τα δούμε, ένα προς ένα.

Recruiter 2024 →Σου επιτρέπει να χρησιμοποιήσεις φυσική γλώσσα για να αναζητήσεις top talent, πχ. “I want to hire a senior growth marketing leader.”

Learn with AI → Πρόκειται για AI chatbot, το οποίο θα παρέχει real-time advice και tailored content recommendations εξατομικευμένες για κάθε εκπαιδευόμενο.

Accelerate for Campaign Manager Δίνοντας απλά ένα URL το Accelerate μέσα σε 5’ θα σου φτιάχνει μια end-to-end campaign (συμπεριλαμβάνει και τα δημιουργικά αυτό, σύμφωνα με το LinkedIn) και automatic optimizations για να κάνεις reach στο κατάλληλο κοινό. Φυσικά πριν δημοσιευθεί μπορείς να κάνει προσαρμογές.

Sales Navigator Αποκτά νέα  AI features, όπως το AI-assisted search και AccountIQ, τα οποία κάνουν το lead prospecting και την έρευνα account πιο αποτελεσματική.

Τα εργαλεία αυτά win-win τόσο για αυτούς που αναζητούν εργασεία όσο και για τους recruiters. Επίσης είναι δωρεάν.

Canva και το νέο Magic Studio

Η φίλτατη Canva ανακοίνωσε το Magic Studio, το οποίο έχει μια σειρά από AI features.

Ας δούμε τι δυνατότητες προσφέρει:

  • Magic Media → σου επιτρέπει να δημιουργήσεις βίντεο εως 18” με απλά text prompts ή εικόνες. Το feature αυτό είναι διαθέσιμο χάρη στην συνεργασία της με την Runway.
  • ΑΙ Photo Editing → αντίστοιχο του Generative Fill του Photoshop
  • Magic Write → powered από την OpenAI, του δίνεις ένα prompt κι αυτό σου γράφει το copy που θες
  • Auto Translations → κάνει αυτό που λέει και υποστηρίζει 134 γλώσσες.

Το τρομερά ενδιαφέρον είναι πως η Canva έφτιαξε ένα fund $200 εκατομμυρίων για να πληρώσει τους creators την δουλειά των οποίων έχει αξιοποιήσει στην εκπαίδευση των ΑΙ μοντέλων της. Επίσης, ακολουθώντας το πρότυπο της Adobe, παρέχει αποζημίωση σε enterprises σε περίπτωση που προκύψουν copyright issues.

H Canva κάνει ξανά αυτό στο οποίο είναι καλή. Αυτοματοποιεί και κάνει accessible τα design tasks επιτρέποντας στον καθένα να γίνει creator.

Side note Όπως θα έχετε παρατηρήσει, όλες οι εταιρείες τρέχουν να προσθέσουν ΑΙ features στα εργαλεία/ products τους. Αναμενόμενο θα πουν πολλοί, αναμεσά τους κι εμείς. Βρίσκουμε όμως τρομερά ενδιαφέρον, το ότι αυτό πάει κόντρα στα πλάνα της OpenAI, η οποία φανταζόταν πως το ChatGPT με τα plugins του θα γινόταν το νέο App Store και το hub μέσω του οποίου θα αξιοποιούσαν όλοι την AI. Φαίνεται όμως πως τελικά οι χρήστες προτιμούν να χρησιμοποιούν τα εργαλεία που ήξεραν και αξιοποιούσαν ήδη enhanced με ΑΙ, παρά να μάθουν εντελώς νέα. Ακόμα και αν τα αγαπημένα τους εργαλεία διέθεταν plugin στο ChatGPT, όπως το Canva πχ, το experience που προσθέρει δεν είναι το ίδιο κι αυτό μετράει αρκετά.

 

Resources

AI Insider 📰

  1. Στην ΔΕΘ το Περίπτερο της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας παρουσιάστηκε ο τρουριστικός οδηγός “Olympian Guide – ΑΙ Travel Guide, το οποίο αποτέλεσε μια διαδραστική εμπειρία που υλοποίησε η Choose Strategic Communication Partners και η helvia.ai.
  2. H Meta αρχίζει να κάνει κανονικό roll out στα ΑΙ tools για τους advertisers, τα οποία θα είναι διαθέσιμα στο Meta’s Ads Manager και μέχρι το 2024 θα είναι διαθέσιμα σε όλους. Το roll out περιλαμβάνει τα Background GenerationImage Expansion, και Text Variations.
  3. Το νέο Pixel 8 της Google έχει ΑΙ features. Γιατί μας ενδιαφέρει αυτό; Πέρα από το προφανές, σύμφωνα με την ανακοίνωση που έγινε οι δυνατότητες που θα προσφέρει στο editing φωτογραφιών & βίντεο είναι από τρομέρες έως και δυστοπικές. Κρίνουμε πως όσο γίνονται πιο διαδεδομένες αυτές οι δυνατότητες γαι τις τέλειες φωτογραφίες, τόσο θα αυξηθεί και η ανάγκη/προτίμηση για την αυθεντικότητα. Σε άλλα νέα από την Google, ο Google Assistant θα λάβει ένα σημαντικό ΑΙ upgrade καθώς θα γίνει integration με τον Bard. Το συγκεκριμένο upgrade θα αφορά τις κινητές συσκευές. Στόχος της Google είναι να προσφέρει ένα πιο προσωποποιημένο και intelligent assistant και το καλύτερο δυνατό UX.
  4. Νέο podcast από την Lightspeed Venture Partners για την ΑΙ. Ακούσαμε το πρώτο επισόδειο στο οποίο είναι καλεσμένος ο CEO και Co-Founder της Synthesia και σας το προτείνουμε.
  5. Η Asana έχει πλέον ΑΙ features. Πρόκειται για γενικό integration της ΑΙ μέσα στο product.
  6. Οι ΑΙ εταιρείες αρχίζουν να δηλώνουν το ενδιαφέρον τους στην δημιουργία ΑΙ chips. Η OpenAI και η Microsoft έχουν κάνει σχετικές δηλώσεις με την δεύτερη να σχεδιάζει να το κάνει launch τον επόμενο μήνα. Είναι ξεκάθαρη στροφή προς την αυτοδιαχείρηση του supply chain και την αποφυγή της εξάρτησης από τρίτες εταιρείες όπως η Nvidia, η οποία λόγω των AI chips της είναι μέχρι στιγμής και ο μεγαλός νικητής του industry.

Learning Bytes 🧐

  1. Ο Yuval Noah Harari συζητά με τον co-founder της DeepMind Mustafa Suleyman για το πως η ΑΙ θα επηρεάσει το άμεσο και έμμεσο μέλλον μας, το αν η τεχνολογία μπορεί να ελεγχεί και το αν έχει agency (εμπρόθετη δράση). Είναι μια αρκετά ενδιαφέρουσα συζήτηση, που σας προτίνουμε να ακούσετε.

  2. Πριν 1 μήνα περίπου, είχε διεξαχθεί ένα debate σχετικά με το AI pause. Ο Scott Alexander κάνει μια τρομέρη περίληψη του τι ειπώθηκε και ποιο είναι το ρεζουμέ.

  3. Μια βδομάδα μετά τις δηλώσεις του Tom Hanks σχετικά με deepfake ad στο οποίο χρησιμοποιήθηκε η εικόνα & φώνη του, ο MrBeast είναι ο επόμενος celebrity/ influencer/ creator σε μια λίστα που μάλλον θα είναι μεγαλή.
  4. Ερευνητές από το Northwestern University, έφτιαξαν ΑΙ μοντέλο το οποίο σχεδιάζει robots.
  5. Ο CEO της JPMorgan, Jamie Dimon, θεωρεί πως η ΑΙ θα παίξει καθοριστικό ρόλο στην μείωση των ωρών εργασίας και θα μας οδηγήσει στην 3,5-day workweek.
  6.  Ερευνητές από το Penn State, δημιούγησαν ΑΙ το οποίο κατανοεί την γεύση.

Cool Finds 🤯

Can AI Make a Star Wars Film? (100% AI Experiment)

 

 

Τα λέμε την επόμενη εβδομάδα! 💚

#TogetherWeAI

google-PremierPartner-2024
facebook-pic
workplace-pic
agency-pic
social-media-pic

51

Social Media Awards

evo-pic

226

E-volution Awards

peak-pic

29

Peak Performance Marketing Awards

dime-pic

1

Effie Awards