AI talks with AI

AI Blog

Issue #29
18/10/2023

Synthetic Humans ή πως τα AI μιλάνε μεταξύ τους

Δε ξέρουμε αν περιμένατε αυτή τη στιγμή ή όχι, αλλά μας ήρθε. Η Fantasy (AI Agency) έφτιαξε Synthetic Humans.

Οι Synthetic Humans είναι AI chatbots σχεδιασμένα να προσομοιάζουν την ανθρώπινη συμπεριφορά και συζήτηση, καθώς έχουν εκπαιδευτεί σε πάνω από 100 attributes της ανθρώπινης ψηχής. Το καθένα έχει εκτενέστατο backstory, προσωπικότητα και χαρακτηριστικά.

Ο λόγος της ύπαρξης τους είναι η αξιοποίηση τους πρωτίστως στην έρευνα αγοράς, βάζοντας τα να συμμετέχουν σε focus groups είτε μόνα τους, είτε μαζί με ανθρώπους. Σε δεύτερη φάση μπορούν να λειτουργήσουν και ως μέλη ομάδας και βοηθοί.

Πίσω από τα chatbots βρίσκονται LLMs (Large Language Models) όπως το GPT-4, Claude κλπ και σύμφωνα με την Fantasy, μπορούν να “δουν” εικόνες.

Γενικά τα LLMs είναι πολύ καλά στο να μοιάζουν με ανθρώπους στην “ομιλία” τους, ωστόσο θέλει τεράστια προσοχή ένας ανθρωπομορφισμός τέτοιου βεληνεκούς. Αρκεί απλά να θυμηθούμε την περίπτωση του Blake Lemoine (που συζητάγαμε στο Issue 7 και μπορείτε να διαβάσετε περισσότερα εδώ).

Επίσης, τα Synthetic Humans μας θυμίζουν την business εκδοχή του Character Group Chat, που κυκλοφόρησε η character.ai. Για τους πιο hardcore που θέλουν να μελετήσουν περαιτέρω το θέμα, προτείνουμε να διαβάσετε την έρευνα του John J. Horton για τον Homo Silicus, όπως αποκαλεί τους simulated humans powered από ΑΙ.

H Adobe έκανε level-up τα AI προϊόντα της 

Την περασμένη βδομάδα η πραγματοποιήθηκε το Adobe MAX 2023, στο οποίο η Adobe μας ανακοίνωσε διάφορα πραγματάκια σχετικά με την AI & δημιουργικότητα, όπως τα νέα AI models της και τις AI enhanced δυνατότητες των υπάρχοντων, όπως το Photoshop.

Το Firefly 2, το οποίο είναι η βελτιωμένη εκδοχή του Firefly, μπορεί πλέον να κάνει generate higher-quality εικόνες και illustrations, έχει βελτιώσεις σε ό,τι αφορά τα ανθρώπινα χαρακτηριστικά (πχ μάτια, μαλλιά, χρώμα δερματος κλπ.) και επιτρέπει καλύτερο έλεγχο του output.

Γενικά πάνω από 100 νέα ΑΙ features έχουν προσθεθεί σε όλες τις εφαρμογές του Creative Cloud. Άξια αναφοράς είναι τα Illustrator, Photoshop, και Lightroom. Επιπλέον, το Adobe Express έχει ενισχυθεί με ΑΙ δυνατότητες, όπως το Generative Fill, Text to Template, and Translate, με στόχο να παρέχει μια πιο seamless εμπειρία στους χρήστες.

Η Adobe εξακολουθεί να αποτελεί την πιο business friendly επιλογή στο κομμάτι της ΑΙ για το δημιουργικό και πρωτοπόρο σε ότι έχει να κάνει με την επίλυση copyright & ethics ζητημάτων. Να υπενθυμίσουμε πως προσφέρει τα Content Credentials, τα οποία είναι μια “ψηφιακή ετικέτα” (metadata) που γίνεται attached σε AI-generated assets, ώστε να υπάρχει μεγαλύτερη διαφάνεια γύρω από το περιεχόμενο που παράγεται με ΑΙ.

Bonus, μερικά ενδιαφέροντα στατιστικά:

  • 3 δις εικόνες έχουν παραχθεί με το Firefly
  • Το 90% των χρηστών είναι net-new στα προϊόντα της Adobe

 

Resources

AI Insider 📰

  1. Η Disney είναι ξανά στο σκόπευτρο κριτικής λόγω της χρήσης ΑΙ. Το πρόβλημα προκύπτει με το background που έχει το poster της 2ης σεζόν της σειράς Loki, καθώς φαίνεται πως είναι εικόνα από το Shutterstock, η οποία όμως είναι AI-generated. Σύμφωνα με το Shutterstock οι AI-generated εικόνες δε μπορούν να πάρουν license, εκτός κι αν είναι δημιουργημένες με το δικό του ΑΙ εργαλείο.
  2. Η ElevenLabs κυκλοφόρησε νέο εργαλείο για dubbing φωνής. Μπορεί να μεταφράσει 20+ γλώσσες (συμπεριλαμβανομένων και των Ελληνικών), διατηρώντας την αρχική φωνή και κάνοντας τη να ακούγεται όσο πιο φυσική γίνεται. Ακολουθεί τα βήματα του  YouTube και Spotify που δοκιμάζουν αντίστοιχα tools με τους creators.
  3. Η Replit ανακοίνωσε την νέα suit της με AI-powered coding εργαλεία, τα οποία θα είναι open access. Στο HuggingFace θα βρείτε και το μοντέλο τους code-v1-3b.
  4. Το CapCut θα κάνει roll-out ΑΙ-generated ad scripts και product presenters.
  5. Λίγο πιο gossipy, αλλά The Information δημοσίευσε χθες ένα άρθρο για το project ‘Arrakis’ της OpenAI, το οποίο αναγκάστηκε να σταματήσει να αναπτύσσει μιας και δεν ήταν αντάξιο των expectations τους.

Learning Bytes 🧐

  1. Το No Fakes Act θέλουν να περάσουν νομοθέτες στις ΗΠΑ ως απάντηση στα AI-generated τραγούδια με φωνές καλλιτεχνών που έχουν κατακλήσει τo TikTok. Η επίσημη ανακοίνωση αναφέρει ότι το No Fakes Act “would prevent a person from producing or distributing an unauthorized AI-generated replica of an individual to perform in an audiovisual or sound recording without the consent of the individual being replicated”. Η φράση without the consent είναι πραγματικά key εδώ πέρα, μιας και celebrities ήδη νοικιάζουν τη φωνή & εικόνα τους σε εταιρείες για να τις αξιοποιήσουν με ΑΙ.

  2. Η Google ανακοίνωσε πως θα δώσει early access στο Vertex AI Search στις εταιρείες που δραστηριοποιούνται στον τομέα της υγείας, ώστε να διευκολυνθεί η αναζήτηση των δεδομένων που χρειάζονται.

  3. Η Anthropic δημοσίευσε έρευνα όπου επιχειρεί να εξηγήσει με πιο κατανοητό/ απλό τρόπο (από ότι είναι η αναλογία με το νευρικό σύστημα) τα LLMs.
  4. Ο Geoffrey Hinton, γνωστός και ως ο νονός της ΑΙ, έδωσε συνέντευξη στο 60 Minutes, όπου μίλησε για το πως σε 5 χρόνια είναι πιθανό η ΑΙ να κάνει reason καλύτερα από τους ανθρώπους. Μπορείτε να την δείτε εδώ ή να διαβάσετε το transcript εδώ.
  5. Ερευνητές ανέπτυξαν ΑΙ που μπορεί να προβλέψει μελλοντικές μεταλλάξεις σε ιους.

Cool Finds 🤯

  1. Για όποιον θέλει να εκφραστεί μέσω της δημιουργικής γραφής, το prompt του μήνα στην ενότητα Six-Word Sci-Fi: Stories Written by You είναι AI on trial.
  2. Επίσης, η Όπερα του Sydney παρουσιάζει το Music of the Sails. Πρόκειται για livestream που θα διαρκέσει όλο τον μήνα του Οκτωβρίου, στο οποίο ακούμε τα καθημερινά data που δέχεται η όπερα processed από ΑΙ, ώστε να γίνουν recompose σε ένα μοναδικό μουσικό soundscape. Η μουσική συνοδεύεται από ΑΙ-generated εικόνες. Το πρότζεκτ γίνεται στο πλαίσιο του εορτασμού των 50 χρόνων της όπερας.

 

 

Τα λέμε την επόμενη εβδομάδα! 💚

#TogetherWeAI

google-PremierPartner-2024
facebook-pic
workplace-pic
agency-pic
social-media-pic

51

Social Media Awards

evo-pic

226

E-volution Awards

peak-pic

29

Peak Performance Marketing Awards

dime-pic

1

Effie Awards