Google tries to deliver

AI Blog

Issue #25
20/09/2023

H Google προσπαθεί να κάνει deliver τα όσα έχει υποσχεθεί

Η AI, παρά τις πολλαπλές εφαρμογές και τις θετικές επιπτώσεις σε πολλούς τομείς, φέρει μαζί της και σημαντικό περιβαλλοντικό κόστος, καθώς έρχεται με τεράστιες απαιτήσεις υπολογιστικής ισχύος που επιβαρύνουν σημαντικά τους πόρους και τον πλανήτη μας.

Η Google ανακοίνωσε τα Bard Extensions, τα οποία σου επιτρέπουν να αξιοποιήσεις πληροφορίες από το οικοσύστημα των apps της (Gmail, Docs, Drive, Google Maps, YouTube, και Google Flights & hotels).

Γιατί είναι αυτό σημαντικό;

Εδώ και καιρό λέμε, πως το τεράστιο value για το productivity θα έρθει όταν η ΑΙ μπορεί να αξιοποιήσει εύκολα και άμεσα τα δικά μας data. Ωστόσο, φαίνεται πως σε μεγαλό βαθμό ο Bard δε μπορεί να κάνει deliver ακριβώς αυτά που έχει υποσχεθεί. Μόλις εντωπίσει το σωστό αρχείο κάνει πολύ decent δουλειά στο summarizing, αλλά το θέμα είναι να μπορέσει να βρει το αρχείο.

Πάντως, θεωρούμε το double-checking με Google Search feature του εξαιρετικό, καθώς ο Bard κάνει highlight τα μέρη της απάντησης που θα μπορούσαν να είναι λάθος!

Ελπίζουμε το Gemini (το νέο ΑΙ μοντέλο, που εταιμάζει η Google) να μπορέσει να λύσει πολύ από αυτά τα προβλήματα. Αυτή είναι η επίσημη ανακοίνωση/demo:

Resources

AI Insider 📰

  1. Το νέο trend στις AI gen εικόνες είναι η δημιουργία illusions με spiral και checkerboard shapes αξιοποιώντας το Stable Diffusion. Πρόκεται για ένα παρακλάδι των QR codes που έχουμε δει να δημιουργούνται με το Control Net. Για να τα φτιάξεις χρειάζεσαι το Monster Labs QR Control Net, ένα prompt και ένα distinct pattern – συνδυάζοντας αυτά τα στοιχεία με το δικό σας μοτίβο, εκμεταλλεύεται ένα δίκτυο ελέγχου βασισμένο σε QR κώδικα για την παραγωγή συναρπαστικών οπτικών παρειδήσεων ή εφέ. Μπορείτε να πειραματιστείτε εδώ και εδώ θα βρείτε ολοκλήρο το workflow.
  2. Η Microsoft έκανε ένα τεράστιο faux pas – η ΑΙ ερευνητική της ομάδα έκανε leak 38 terabytes με ευαίσθητα προσωπικά δεδομένα στο GitHub repo της. Καλά πήγε αυτό.
  3. Η OpenAI τρέχει να προλάβει να λανσάρει multimodal AI model (δηλαδή chatbot που μπορεί να διαχειριστεί κείμενο, εικόνες, ήχο και βίντεο) πριν την Google. Η OpenAI είχε υποσχεθεί πως το GPT-4 θα είναι έτσι, αλλά μόνο στην Be My Eyes δόθηκαν οι πλήρεις δυνατότητες του μοντέλου.
    1. Παρεπιτώντος, μαντέξτε τι έγινε τώρα που ξεκίνησε το νέο ακαδημαικό έτος; Αυξήθηκε η χρήση του ChatGPT. Τον Ιούνιο είχε πέσει σημαντικά με αποτέλεσμα να ξεκινήσουν συζητήσεις για το αν πρόκεται απλά για ένα trend.
  4. Το 40% των μεγαλύτερων early-stage VC επενδύσεων για Healthcare IT ήταν απροσδόκητα στην ΑΙ.

Learning Bytes 🧐

  1. Το Dictionary.com πρόσθεσε αρκετούς νέους όρους σχετικά με την ΑΙ. Ενδεικτικά:
    • generative AInoun. Computers. artificial intelligence that is designed to process prompts from users and respond with text, images, audio, or other output that is modeled on a training data set.
    • chatbotnoun. Α computer program designed to respond with conversational or informational replies to verbal or written messages from users.
    • GPTabbreviation. Computers, Digital Technology. generative pre-trained transformer: a type of machine learning algorithm that uses deep learning and a large database of training text in order to generate new text in response to a user’s prompt.
    • hallucinateverb. Computers, Digital Technology. (of a machine learning program) to produce false information contrary to the intent of the user and present it as if true and factual.
    • LLMabbreviation. Computers. large language model: a type of machine learning algorithm trained on extremely large data sets of existing language and designed to generate new, naturalistic responses to prompts.
  2. Papers που βρήκαμε ενδιαφέροντα:
  3. Έρευνα από το Emory University School of Medicine βρήκε πως το ChatGPT τα πάει εξαιρετικά στη διάγνωση ασθενειών που σχετίζονται με τα μάτια.

Cool Finds 🤯

Εκκλησία στο Τέξας χρησιμοποιεί το ChatGPT για την Κυριακάτικη λειτουργία της. Όπως δήλασαν οι ίδιοι η προσπάθεια αυτή στοχεύει στο “να κατανοήσουν και εξερευνήσουν τις δυνατότητες της ΑΙ χωρίς φόβο, αλλά με ερευνητικό πνεύμα”. 

 

 

Τα λέμε την επόμενη εβδομάδα! 💚

#TogetherWeAI

google-PremierPartner-2024
facebook-pic
workplace-pic
agency-pic
social-media-pic

51

Social Media Awards

evo-pic

226

E-volution Awards

peak-pic

29

Peak Performance Marketing Awards

dime-pic

1

Effie Awards