Meta + ΑΙ = L.F.E

AI Blog

Issue #27
04/10/2023

Meta + ΑΙ = L.F.E

Νομίζουμε ο τίτλος της ενότητας τα λέει όλα. Love forever η Meta και η ΑΙ, οπότε πάμε να δούμε τι μας ανακοίνωσε ο Μαρκ τη βδομάδα που πέρασε. 

  • Meta AI Assistant: Μετακινούμαστε από το ΑΙ race στο AI Chatbot race, διότι ένα = κανένα αγαπητοί. Το Meta AI είναι ένα AI chatbot γενικής χρήσης. Θα σε βοηθήσει να κάνεις planning ένα ταξίδι μέχρι και να απαντήσει ερωτήσεις που τυπικά θα έκανες στην Google. Μάλιστα το chatbot έχει την δυνατότητα να κάνει generate εικόνες με το command /imagine και έχει πρόσβαση στο Bing κι άρα σε real-time πληροφορίες. Προς το πάρον (μιας και δε το έχουμε δοκιμάσει ακόμα) η μόνη διαφορά του με το ChatGPT Plus είναι πως το Meta AI είναι δωρεάν. Το Meta AI θα είναι διαθέσιμο στα WhatsApp, Messenger, και Instagram, και θα προσθεθεί στα Ray-Ban Meta smart glasses (θα μιλήσουμε σε λίγο γι’αυτά και με το σε λίγο εννοούμε το ακριβώς επόμενο highlight) και στο Quest 3.

  • AI Studio: Απλά, συνοπτικά, δωρικά; Πρόκειται για πλατφόρμα στην οποία θα μπορείς να φτιάχνεις AI chatbots για τα διάφορα messaging services της εταιρείας, συμπεριλαμβανομένων των Facebook, Instagram και Messenger. Θα αφορά κυρίως e-commerce και customer support chatbots.
  • AI Characters: Μαζί με το Meta AI chatbot, η Meta μας ανακοίνωσε και 28 (!!!) νέα AI characters με τα οποία θα μπορείς να μιλήσεις στα messaging apps της. Τα περισσότερα από αυτά είναι celebrities και influences όπως οι Charli D’Amelio, Kendall Jenner, MrBeast, Snoop Dogg, και Paris Hilton, ενώ άλλα έχουν συγκεκριμένες χρήσεις όπως travel agent. Το ενδιαφέρον με αυτά τα chatbots είναι πως όσο τους μιλάς η εικόνα προφίλ τους animates ελάχιστα βάση της συζήτησης. Επίσης, έχουν δικό τους προφίλ στο Instagram και Facebook.
  • Meta previews photorealistic metaverse video calls in Zuckerberg interview

Το έχουμε ξαναπει, αλλά η Meta έκανε κάτι πανέξυπνο κάνοντας τα ΑΙ μοντέλα της open access. Μπόρεσε να επωφελιθεί πλήρως από την κοινότητα και όπως δήλωσε και ο ίδιος ο Ahmad Al-Dahle (VP of generative AI στην Meta):

“We just saw huge demand for the models, and then we saw an incredible amount of innovation happening on the models that really helped us understand their performance, understand their weaknesses, and help us iterate and leverage some of those components directly into product.”

Φορώντας την ΑΙ

Πλέον μπορούμε και να φοράμε την ΑΙ! Στην εβδομάδα μόδας του Παρισιου έκανε την εμφάνιση του και το Ai Pin της Humane. Το είδαμε στο πέτο της Naomi Campbell κατά τη διάρκεια του σόου Coperni για την Άνοιξη-Καλοκαίρι 2024 συλλογή του. Πρόκειται για την πρώτη φορά που η συσκευή εθεάθει σε άτομο που δεν εργάζεται στην Humane. 

Το AI pin είναι ένα “intelligent clothing-based wearable device that uses a range of sensors that enable contextual and ambient compute interactions”. Ωστόσο, δεν είναι το μόνο ΑΙ wearable που κυκλοφορεί. Η Μeta σε συνεργασία με την Ray-Ban θα κυκλοφορήσει την Meta Smart Glasses Collection. Πρόκειται για συλλογή από γυαλιά ηλίου τα οποία θα σου επιτρέπουν να μένεις connected και να κάνεις capture τη στιγμή χωρίς να χρειάζεται να βγάλεις έξω το κινητό σου. Μπορείτε να δείτε όλη την συλλογή εδώ.

Τέλος, έχουμε και το Rewind Pendant, ένα κολιέ το οποίο ακούει ό,τι κι εσύ στον πραγματικό κόσμο, το κάνει transcribes encrypt και το αποθυκεύει στο κινητό σου. Φαίνεται αρκετά φουτουριστική και μακρινή η ευρεία χρήση όλων αυτών, αλλά πιθανότατα είναι μόνο η αρχή, καθώς όλο και περισσότερες εταιρείες θα ασχοληθούν με το blend του φυσικού και ψηφιακού κόσμου με την πιο κυριολεκτική έννοια, κι όχι με αυτή του metaverse. 

 

Resources

AI Insider 📰

  1. H EY ανακοίνωσε τη νέα του πλατφόρμα EY.ai. Σύμφωνα με τους ίδου, πρόκειται για μια “ενοποιημένη πλατφόρμα που συνδυάζει τις ανθρώπινες δυνατότητες με τη δύναμη της τεχνητής νοημοσύνης, για να βοηθήσει τις επιχειρήσεις να μετασχηματιστούν, υιοθετώντας την υπεύθυνα και με μεγαλύτερη εμπιστοσύνη στις λειτουργίες τους”.
  2. Το Spotify δε σκοπεύει να απαγορεύσει εντελώς το AI-generated περιεχόμενο, αλλά αυτό που αποτελεί προϊόν άμεσης μίμησης. Επίσης, φαίνεται πως δουλεύει πάνω σε ένα νέο text-to-playlist feature.
  3. Η Coca-Cola έφτιαξε νέα γεύση αναψυκτικού με ΑΙ. Μας κάνει εντύπωση; Όχι ιδιαίτερα. Πρόκειται για ένα μαρκετινγκ τρεντ που θα συνεχίσει να υπάρχει όσο η ΑΙ είναι στα πάνω της.
  4. Η Visa σκοπεύει να επνεδύσει περίπου $100 εκατομμύρια σε generative AI εταιρείες που έχουν να κάνουν με commerce και payments.
  5. Η Microsoft έχει ενσωματώσει ήδη το Dall-E 3 στην online AI suite της.

Learning Bytes 🧐

  1. Ο Advertising Association θα σχηματίσει AI taskforce, με σκοπό καθορισμό της συντονισμένης προσέγγισης αναφορικά με την ΑΙ σε επίπεδο πολιτικής, ηθικής και νομιμότητας.

  2. Η Google, υπό το πρίσμα των 25 γενεθλίων της, θα δώσει $10 εκατομμύρια ως επιχορηγήσεις στην οργάνωση For Inspiration and Recognition of Science and Technology (FIRST) και το REC Foundation (RECF) για να βοηθήσει 300.000 μαθητές μέσης εκπαίδευσης στις ΗΠΑ να συμμετάσχουν σε προγράμματα ρομποτικής.

  3. Η Renate Nyborg (πρώην CEO του Tinder) ίδρυσε την Meeno, μία start-up που έχει ως στόχο να καταπολεμήσει την μοναξιά μέσω του AI-powered chatbot της, το οποίο αποκαλεί “personal mentor”. Μάλιστα. Παραμένουμε σ-κεπτικοί για το πως θα εξελιχθεί αυτό, ιδίως από την στιγμή που κάνει targeted νέους 18-25.
  4. Ο WGA ήρθε σε συμφωνία με το Hollywood, το οποίο θα απαγορεύσει την χρήση AI στην συγγραφή και στην επιμέλεια σεναρίων – σε ατομικό επίπεδο μπορεί να χρησιμοποιηθεί.

Cool Finds 🤯

Το Φεστιβάλ του Γκέτεμποργκ αντικαθιστά την Λιβ Ούλμαν με τεχνητή νοημοσύνη στην «Περσόνα» του Μπέργκμαν

 

 

Τα λέμε την επόμενη εβδομάδα! 💚

#TogetherWeAI

google-PremierPartner-2024
facebook-pic
workplace-pic
agency-pic
social-media-pic

51

Social Media Awards

evo-pic

226

E-volution Awards

peak-pic

29

Peak Performance Marketing Awards

dime-pic

1

Effie Awards